Volg de Gemeenteraad van donderdag 26 september

Volg de Gemeenteraad van donderdag 26 september live via YouTube!
De zitting begint om 19u.

Gemeenteraadsverkiezingen – praktische info

Kom deze zondag 13 oktober je stem uitbrengen om je volgende gemeentelijke vertegenwoordigers te kiezen, je toekomstige burgemeester te kiezen en de 10 toekomstige leden van het schepencollege!

Heb je jouw oproepingsbrief niet ontvangen?
U heeft een door de gemeente gevalideerde volmacht nodig? (Enkel voor onafhankelijken of mensen die tijdelijk in het buitenland zijn)

Indien u nog geen oproepingsbrief hebt ontvangen voor de gemeenteraadsverkiezingen, moet je naar de Bevolkingsdienst (Frankrijkstraat 99) om een duplicaat te krijgen – dit kan al vanaf vandaag.
De loketten zullen uitzonderlijk open zijn tijdens het weekend van de verkiezingen:

  • Zaterdag 12 oktober van 8u30 tot 13u: voor duplicaten van oproepingsbrieven, volmachten en/of verloren identiteitskaarten.
  • Zondag 13 oktober van 8u tot 16u: voor duplicaten en/of verloren identiteitskaarten, het is niet meer mogelijk om een volmacht te valideren op de dag van de stemming.

Voor meer informatie: https://verkiezingen.brussels

Festival van de Internationale Solidariteit 2024

Van 3 tot 6 oktober organiseren de gemeente Anderlecht en haar partners uit de verenigingssector het Festival van de Internationale Solidariteit gewijd aan het bouwen aan vrede. Op het programma: een musical, een tentoonstelling, lezingen-debatten, filmvertoningen, workshops en discussies. Alle activiteiten vinden plaats in GC De Rinck en Espace 16Arts en zijn gratis en toegankelijk voor iedereen.


Meer info

Gemeentesites

Gemeentebestuur Anderlecht

Raadsplein 1, B-1070 Brussel

 +32 (0)800 9 1070

 info@anderlecht.brussels