Dagelijkse eco-gebaren

Onze gemeente beschikt over het label eco-dynamische onderneming

De gemeente Anderlecht wil haar impact op het milieu beperken en het goede voorbeeld geven door financiële besparingen en milieubeheer aan elkaar te koppelen. De gemeente onderschrijft sinds verschillende jaren het handvest "Eco-dynamische onderneming" van Leefmilieu Brussel (BIM). Deze inspanningen worden sinds 2012 door de toekenning van twee sterren beloond en worden door het gemeentelijke EcoTeam ondersteund.

Meer info

Homegrade

Voorstelling van Homegrade en contactgegevens

Wenst u uw energiefactuur te verlagen en onze mooie planeet te beschermen?

Of u nu huurder, eigenaar of mede-eigenaar bent van een woning in Anderlecht, Homegrade kan u helpen.
Homegrade is het advies- en begeleidingscentrum voor privéhuisvesting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het richt zich tot alle particulieren die de levenskwaliteit in hun woning wensen te verbeteren en de milieu-impact ervan willen verminderen.

Infopunt
Queteletplein 7 – 1210 Brussel
van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 17u
zaterdag van 14u tot 17u (behalve schoolvakanties)
Telefoonnummer
1810
van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 12u en van 14u

Contactformulier

Al deze diensten zijn volledig gratis en niet-commercieel.

Meer info

Composteer uw organisch afval

Wil u uw tuin- en keukenafval een tweede leven geven? Door te composteren kunt u fruit- en groenteschillen en -restjes omvormen tot organische meststof die uw tuin- of potgrond zal verrijken. Deze techniek kan met een compostvat of -hoop in de tuin of de koer worden toegepast, en zelfs binnenshuis aan de hand van een wormencomposteerbak. U kunt ook deelnemen aan een collectieve compost in uw buurt.

Meer info

Om thuiscompostering te ondersteunen, verkoopt de gemeente 220-liter compostvaten tegen een verminderde prijs van 40 euro en 25-liter vermicomposters tegen een verminderde prijs van 30 euro.

Wilt u een exemplaar? Stuur dan een mail naar caep@anderlecht.brussels

compost.jpg

Recycleer kurken

Gooi kurken niet langer in de vuilnisbak! Kurk is immers makkelijk recycleerbaar. Gebruikte kurken wordt omgevormd tot isolatiekorrels omdat dit edele materiaal zich uitstekend voor thermische en akoestische isolatie leent.

Meer info

Om kurken een tweede leven te geven, volstaat het deze naar een van de 6 inzamelpunten in de gemeente te brengen.

bouchons_liege.jpg