Markten & Ambulanten

Markten

Wekelijkse markten

  • Woensdagnamiddag (van 11u tot 19u): Dapperheidsplein (Kaart)

Als u wilt deelnemen aan deze markt, die haar stamgasten een meerderheid van de eetstalletjes biedt, neem contact met Dienst Economische ontwikkeling, Birminghamstraat, 225 - 02/436 65 40 - economie@anderlecht.brussels

Kerstmarkt in Centrum

De kerstmarkt wordt opgeluisterd door een honderdtal chalets die, onder andere, handwerk, versnaperingen, versierartikelen en sieraden aanbieden.
Voor ieder wat wils dus.

Wil je als exposant deelnemen?

Raadpleeg het reglement, inclusief de deelnamenprocedures.

Jaarmarkt 

Meer info

Markten en rommelmarkten

Meer info

Weggeefmarkten

Meer info

Ambulanten

Als onderdeel van de administratieve vereenvoudiging, bepaalt de wet van 4 juli 2005, geïmplementeerd op 1 oktober 2006, dat de ontvangst en uitgifte van kaarten voor ambulante activiteiten zal worden toevertrouwd aan de ondernemingsloketten en niet meer aan gemeenten.
Deze ondernemingsloketten zijn al belast met het onderzoeken van de voorwaarden voor toegang tot het bedrijf van ambulante handel en om het te registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Wat is een ambulante activiteit?

Het betreft een verkoop, een verkoopsaanbieding of vertoning voor verkoop van goederen en diensten aan de consument door een handelaar, uitgevoerd buiten zijn vestiging of door een persoon die geen vestiging heeft.

Wie heeft een toelating nodig?

Elke persoon, baas of als dusdanig aangestelde, die een zaak van ambulante handel drijft, moet een vergunning hebben. Dit is persoonlijk of uitgegeven op naam van het bedrijf waarvoor de persoon werkt. De persoon moet de toelating hebben voor de duur van de uitvoering.

Waar kunt u een toelating aanvragen?

Alle verzoeken moeten worden ingediend bij een ondernemingsloket naar keuze en worden ingevoerd met behulp van het officiële formulier dat beschikbaar is aan de loketten.

Lijst van de ondernemingsloketten

Met deze kaart kan je de daar gespecificeerde goederen verkopen, en dit overal op het Belgische grondgebied.

Sommige items kan je niet via thuis- of straatverkoop verhandelen.

Je moet de gemeente echter eerst om toestemming vragen voor het gebruik van de weg

Het bezetten van de weg is onderworpen aan een vergoeding.