Workshop fermentation - Asli Hatipoglu - EETCLUB


Doe mee aan een workshop over fermentatie en zuurdesem op vrijdagmiddag 7. Maximaal 15 deelnemers. Inschrijven via prog@gilbard.be

 

Hoe kunnen we zuurdesembrood benaderen buiten de kapitalistische productielogica om, als een middel om een dagelijks ritueel van belichaming te beoefenen en onze band met gist, levende bacteriën – en onszelf – te verdiepen?
Voor de interdisciplinaire kunstenaar Asli Hatipoğlu is zuurdesembrood veel meer dan een product: het draagt verhalen en metaforen van het leven in zich. Het productieproces nodigt uit om te leren door aanraking en observatie in plaats van door recepten te volgen, door middel van vallen en opstaan, wat geduld kweekt in een gehaaste wereld.
Tijdens de workshop deelt de kunstenaar haar wetenschappelijke en metaforische kennis over zuurdesem. De deelnemers gaan naar huis met hun eigen zuurdesemdeeg en een beter begrip van het proces, en worden uitgenodigd om hun eigen dagelijkse ritueel te bedenken.
Na de workshop leert de kunstenaar de deelnemers hoe ze zelf pizza's met zuurdesem kunnen maken. Het publiek wordt uitgenodigd om te blijven en de pizza's te proeven op basis van een donatie.

Andere data

  • 2025-11-07 14:00:00 UTC