Agenda

Wil je een activiteit van je vereniging, wijkcomité of andere aankondigen op deze website? Dan vul je het evenement in via agenda.brussels. Maak je account aan vul het evenement in en nadien verschijnt het in de agenda.

Date

juni - juni

Auticafé 23-24

In een Auti-café komen mensen met autisme samen om zichzelf te zijn. Ze moeten zich er niet aanpassen aan de omgeving, en worden niet beoordeeld op hun gedrag.

BABOES on tour

BABOES on tour, dat zijn spel- en ontmoetingsmomenten voor gezinnen met kinderen van 0 tot 6 jaar

juni

Anderlecht : mémoire des Béguines, Saint-Guidon et Erasme

Toen die goeie Guido langs de beemden van het Broeck dartelde en langs de Rinck zwierf, waar later het Dapperheidsplein zou worden aangelegd, kon hij zich vast niet voorstellen dat zijn verering aanleiding zou geven tot de bouw van een prachtige collegiale kerk! Noch dat zijn trapeziumvormig graf zo druk zou worden bezocht! Of dat zijn legende bol zou staan van de hypotheses, omdat de onzekere oorsprong van die stenen ons nu eenmaal intrigeert ... Had hij zich ooit kunnen indenken dat liefelijke begijnen deel zouden gaan uitmaken van het landelijke leven aan de poorten van de stad? Of dat een van de beroemdste Humanisten zou komen herbronnen in de schaduw van de collegiale kerk die tot op vandaag zijn naam draagt? Tja, die kleine koster van Laken heeft heel wat teweeggebracht! Hij ging zelfs dieren zegenen! Sint-Hubertus werd er zowaar jaloers van! Alleen Sint-Pieter zal later een eindoordeel kunnen vellen ...