Vernieuwing elektronische verblijfsvergunning

Sommige aanvragen weergenomen onder dit rubriek, kunnen zonder afspraak worden uitgevoerd. Raadpleeg hier voor de afdeling "Aanvragen zonder afspraak"

OPGEPAST : onze diensten helpen jullie graag verder in het FRANS en het NEDERLANDS  met de stappen die jullie moeten ondernemen. Indien u echter één van deze talen niet machtig bent wordt u   aangeraden om met een TOLK te komen zodat we u de best mogelijke dienstverlening  kunnen bieden.

 

De Europese onderdanen in het bezit van een E/EU kaart of diegene die nog niet zijn ingeschreven in België moeten zich richten tot de afdeling "Europese burgers".

Personen die houder zijn van kaart F.

Personen die houder zijn van kaart F zijn verplicht een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning in te dienen (bijlage 22) wanneer hun F-kaart verloopt.

Om te voorkomen dat u moet betalen voor een tweede F-kaart die slechts vijf maanden geldig zou zijn, mag u deze aanvraag echter 5 maanden tot de dag voor het einde van de geldigheid van uw F-kaart indienen.

Prijs: 11 euro (Enkel met Bancontact)

Vernieuwingsaanvraag

Voor de verlenging van A kaarten voor personen die hun verblijf als afstammelingen jonger dan 18 jaar hebben bekomen kan U uw aanvraag ter hernieuwing indienen online via IRISbox :

Formulier ter hernieuwing op IRISbox

Voor de verlenging van anderen A kaarten bekomen ten gevolge van gezinshereniging, kan u eveneens de aanvraag ter hernieuwing indienen online via IRISbox :

Formulier ter hernieuwing op IRISbox

Houders van een A-kaart als "vluchteling" of als "begunstigde van subsidiaire bescherming" die een B-kaart willen verkrijgen, kunnen via IRISbox voor een aanvraag voor onbeperkt verblijf indienen :

Formulier ter hernieuwing op IRISbox

Voor de verlenging van A kaarten voor personen die hun verblijf als niet-Europese zelfstandige hebben bekomen, kan u uw aanvraag ter hernieuwing indienen online via IRISbox :
Formulier ter hernieuwing op IRISbox

Voor de verlenging van A kaarten voor personen die hun verblijf als niet-Europese werknemer (met onbeperkte toegang tot de arbeidsmarkt) hebben bekomen, kan u uw aanvraag ter hernieuwing indienen online via IRISbox  :
Formulier ter hernieuwing op IRISbox

Voor de verlenging van A kaarten voor personen die hun verblijf als humanitaire regularisatie art.9 bis hebben bekomen, kan u uw aanvraag ter hernieuwing indienen online via IRISbox :
Formulier ter hernieuwing op IRISbox

Voor de verlenging van A kaarten voor personen die hun verblijf als medische redenen art.9ter hebben bekomen, kan u uw aanvraag ter hernieuwing indienen online via IRISbox   :
Formulier ter hernieuwing op IRISbox
 

Voor wie?

Alle burgers met een buitenlandse nationaliteit en afhankelijk van het vreemdelingenregister (kaart A, B, F, H, I, J, M en N)

Wat heeft u nodig?

    • Uw oude verblijfsvergunning
    • Geldig nationaal identiteitsbewijs
    • Een recente en conforme pasfoto
    • In functie van de administratieve toestand, kunnen andere documenten gevraagd worden. Dit is met name het geval voor de vernieuwing van bepaalde kaarten van type A. Raadpleeg de instructies van de Vreemdelingendienst die u bij uw laatste vernieuwing hebt ontvangen.   
      
Opgelet: als u voor een minderjarige een verblijfsvergunning aanvraagt, moet deze aanwezig zijn.

Prijs (Enkel met Bancontact)

De volgende tarieven zijn van toepassing op iedereen van 12 jaar en ouder:

  • Normale procedure : 29, 10 euro voor kaart  F, M, N
  • Normale procedure : 29,60 euro voor kaart A, B, H, I, J
  • Zeer dringende procedure : Uitreiking in 1 dag in de gemeente : 170,40 euro

De volgende tarieven zijn van toepassing op iedereen jonger dan 12 jaar :

  • Normale procedure : 15,70 euro voor kaart A, B
  • Normale procedure : 12,70 euro voor kaart F, M
  • Zeer dringende procedure : Uitreiking in 1 dag in de gemeente : 146,40 euro voor kaart A, B
  • Zeer dringende procedure : Uitreiking in 1 dag in de gemeente : 135 euro voor kaart F, M

 

Studenten


Voor de verlenging van het verblijf van niet-Europese studenten is een elektronisch formulier opgesteld in IRISbox. Dit stelt ons in staat om de documenten die voor de vernieuwing worden gebruikt, rechtstreeks te analyseren.

Zodra de analyse is voltooid, zullen onze diensten u op de hoogte houden omtrent de volgende stappen binnen de procedure.

U vindt het IRISbox formulier door hier te klikken.

 

Afhaling van uw elektronische verblijfsvergunning

Opgelet, het afhalen van uw identiteitsdocument gebeurt ALTIJD op de plaats van aanvraag.

Wanneer?

Als u uw verblijfsvergunning via de normale procedure heeft besteld, is deze bij de gemeente aangekomen op het moment dat u de pin/puk-codes in uw brievenbus heeft ontvangen. Dit duurt ongeveer 3 weken.   
Als u deze na drie weken nog niet heeft ontvangen, zie sectie pin/puk-code ingevoegd betrekking hebben

Wat heeft u nodig?

    • Uw oude verblijfsvergunning
    • De codes die u thuis heeft ontvangen


Wat te doen in geval van verlies of diefstal?

    • Stap 1: doe een aangifte van diefstal of verlies bij de politie, Demosthenesstraat 36.
    • Stap 2: na deze aangifte ontvangt u een “bewijs van aangifte van verlies, diefstal of vernietiging”.Opgelet: met dit document kunt u niet naar het buitenland reizen.
    • Stap 3: bel DocStop op 00800 2123 2123 of +32 2 518 2123 om fraude te voorkomen.
    • Stap 4: in geval van verlies of diefstal van uw identiteitsdocumenten kunt u tijdens de openingsuren terecht bij onze snelloketten om een nieuwe kaart aan te vragen.
Neem de “verklaring van verlies, diefstal of vernietiging” mee, net als een recente en conforme pasfoto, uw geldig nationaal identiteitsbewijs en het voorziene bedrag.