Wonen

Access 1070
Advies bij woningaanpassing en toegankelijkheid

“Access 1070” is een gratis dienst van de gemeente Anderlecht.
Het doel is ouderen of personen met een handicap (met inbegrip van ouders van kinderen met een handicap) te ondersteunen bij de moeilijkheden die zij thuis ondervinden, zodat zij daar op een zelfstandige, bevredigende en veilige manier kunnen leven.
Een specialist/e ontmoet u gratis bij u thuis. Hij/zij observeert de dagelijkse handelingen en activiteiten die u in uw huis problemen bezorgen. Hij geeft u advies, tips, ideeën van materiaal of aanpassing, om uw leven gemakkelijker te maken.
Contact : 02 800 07 43access1070@anderlecht.brussels

Centrum voor ambulante diensten – De Boei

Het Centrum voor ambulante diensten - De Boei wil volwassenen met een mentale beperking helpen om zo zelfstandig mogelijk te wonen: Naaldstraat 23: 02 523 95 94 - de.boei@vzwcad.be - www.vzwcad.be

Dienst begeleid wonen 

De begeleiders gaan aan huis bij mensen met een handicap om hen te ondersteunen bij het behouden of ontwikkelen van een zelfstandig leven in hun huis. 
Info: 0492 915 553 - 02 558 08 45 - social@anderlecht.brussels

La Braise asbl

La Braise verzorgt in België mensen die een hersenletsel opgelopen hebben op volwassen leeftijd. Het groepeert verschillende structuren:

  • dagopvang
  • dienst begeleiding die de volwassenen thuis opvolgt
  • centrum van cognitieve rehabilitatie, een oase voor de mensen met hersenverlamming die sterk afhankelijk zijn van kennissen.

Neerpedestraat 165: 02 523 04 94 – la braise@skynet.be - www.labraise.org