Wat vind jij van het Scherdemaalpark?

Binnenkort start er een onderzoek naar de herinrichting van het park. Het doel is om de ecologische rol van het park te versterken, regenwater te beheren en het park gebruiksvriendelijker te maken.
 
Op zondag 2 juni is iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan een participatieve wandeling om zijn visie op het park te delen. Verzamelen om 10 uur bij de ingang van Scherdemaalpark (aan de kant van het Rombeauxsquare).

Meer info

Vorming om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden

Ben je jeugdwerker of leraar en wil je meer leren over geweld tegen vrouwen om hierover in discussie te kunnen gaan met je publiek?  De gemeente nodigt je uit op dinsdag 28 mei om het pedagogisch hulpmiddel te ontdekken dat ontwikkeld is door de vzw Belgïk MoJaïk.
 
Deze tool is gebaseerd op het streetartparcours dat werd gecreëerd in Anderlecht om aandacht te vestigen op de verschillende vormen van geweld tegen vrouwen en om de hulp die beschikbaar is voor slachtoffers, agressors en getuigen tot gemeengoed te maken.

De vorming vindt plaats op 28 mei van 9u tot 13u bij Espace 16 Arts, Rossinistraat 16.

Om je in te schrijven, stuur een mail naar egalitedeschances@anderlecht.brussels!

Meer info

Opmerkelijke lezing met Riadh Bahri "Uit de kast, in de kast"

Riadh Bahri, journalist, schrijver, nieuwsanker en presentator bij VRT NWS komt naar de bib op dinsdag 21 mei! Het is absurd dat je bijna toestemming moet vragen om te zijn wie je bent, en hoopt dat je familie en vrienden dat oké vinden en niemand je daarvoor op je gezicht slaat, uitscheldt of discrimineert. Die toestemming net wel, en steeds opnieuw, moeten vragen, oftewel, uit de kast komen, ontlokte de nood aan Riadh Bahri om zijn persoonlijk verhaal te vertellen in het boek ‘Uit de kast, in de kast’ waar deze lezing op gebaseerd is.

De lezing start stipt om 21 mei 2024 - 19:30. De deuren openen om 19u.

Inschrijving is gratis, maar verplicht, en kan:

  • aan de balie van de bib (tijdens de openingsuren), Sint-Guidostraat 97, Anderlecht
  • via mail (bibliotheek@anderlecht.brussels)
  • via telefoon (02/523 02 33)

Gemeentesites

Gemeentebestuur Anderlecht

Raadsplein 1, B-1070 Brussel

 +32 (0)800 9 1070

 info@anderlecht.brussels