Internationale solidariteit

 

Ook dit jaar is de cel Internationale Betrekkingen van de gemeente Anderlecht er weer met haar Festival van de Internationale Solidariteit van 4 tot 17 oktober.

Met het oog op de voortzetting van de activiteiten rond het thema van de kolonisatie heeft de cel een reeks uiteenlopende activiteiten rond het thema van de rechten van volkeren opgezet: theater, tentoonstellingen, dans, slam, films, lezingen-debatten, muziek... Laten we mensenrechten bespreken via verschillende vormen van artistieke expressie.

Je wordt uitgenodigd om een waaier aan activiteiten te ontdekken op verschillende locaties in Anderlecht: de COOP, het TIC TAC ART CENTER, Espace 16 arts. Deze activiteiten zijn gratis en je bent van harte welkom!

Kom naar de openingsavond en ontmoet de fotografen en organisatoren van de verschillende tentoonstellingen.

Volledig programma 

We zien je daar!

Reservaties : 02/436.67.01 – solidariteinternationale@anderlecht.brussels

 

 

De cel Internationale Betrekkingen heeft de ontwikkeling, coördinatie en opstarting van gemeentelijke projecten tot doel in de sector Noord-Zuidbetrekkingen en internationale solidariteit.

Deze opdracht omvat:

  • de coördinatie van informatieve en educatieve acties inzake ontwikkeling op schaal van de gemeente Anderlecht
  • Het beheer van gedecentraliseerde samenwerkingsprojecten tussen de gemeente Anderlecht en gemeenten uit het zuiden.
  • De ontwikkeling van een netwerk met plaatselijke partners (ngo's, inwoners, scholen, verenigingen,…) via de oprichting van een adviesraad voor internationale solidariteit
  • De sensibilisatie van gemeentelijke medewerkers voor de Noord-Zuidproblematiek, en dan vooral eerlijke handel.

Adviesraad

De Adviesraad voor Internationale Solidariteit (AIS) wordt voorgezeten door de schepen van Internationale Solidariteit en bestaat uit gemeentepersoneel, inwoners van Anderlecht en verenigingen die werken rond internationale solidariteit. De adviesraad wil overleggen en gecoördineerde acties voeren die de Anderlechtenaren moeten sensibiliseren over de ongelijkheid tussen het noorden en het zuiden. Deze raad bepaalt ook het programma van de Internationale Solidariteitsdagen.